Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuws

Fusienieuws

www.Haarlemmerliede-Haarlemmermeer.nl

Op Haarlemmerliede-Haarlemmermeer.nl staan veelgestelde vragen en alle info over de samenvoeging met Haarlemmermeer.
 

Kalender

kalender gemeente Haarlemmeliede en Spaarnwoude

Vergaderingen, bijeenkomsten en andere nuttige data vindt u op de kalender van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude.
 


 

Opknapbeurt voor N200 en de boezembruggen

vrijdag 24 maart 2017

Vanaf eind 2017 krijgt de N200 een grondige opknapbeurt. Nog dit jaar beginnen de voorbereidende werkzaamheden oor het - niet gelijktijdig - vervangen van de twee boezembruggen medio 2018. De nieuwe boezembruggen en de herinrichting van de weg geven maken Halfweg groener en veiliger. Zo passen ze meer bij het dorpse karakter van Halfweg en gaat de leefbaarheid en verkeersveiligheid erop vooruit.

Begin van iets moois-festival op zaterdag 25 maart in Rijsenhout

woensdag 22 maart 2017
Begin van iets moois-Festival

Van 9-15 uur ben je welkom en kun je gratis leuke activiteiten doen met het hele gezin. Op deze Landelijke Compostdag kunnen inwoners weer gratis compost ophalen bij de milieustraat.

ALLEHENS tentoonstelling in gemeentehuis van 28 maart t/m eind juni 2017

vrijdag 17 maart 2017
Werk Mark Koning

Op 28 maart 2017 opent burgemeester Pieter Heiliegers de vijfde ALLEHENS tentoonstelling. Gastcurator is Mark Koning uit Spaarndam. Hij toont zijn glaskunstwerken samen met werk van fotograaf Henk van Ommeren. Lees verder

Uitslag tweede kamerverkiezingen voor Haarlemmerliede

woensdag 15 maart 2017

Hoe heeft Haarlemmerliede gestemd? Bekijk hier de uitslag.Lees verder

Veel steun voor herindelingsontwerp

dinsdag 14 maart 2017

De colleges van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer houden met overtuiging vast aan het herindelingsontwerp tot samenvoeging van de twee gemeenten. De vele positieve zienswijzen bevestigen het beeld dat er een groot draagvlak is voor de samenvoeging.

23 maart 2017: hoorzitting over zienswijzen herindelingsontwerp Haarlemmerliede-Haarlemmermeer

woensdag 08 maart 2017

Iedereen die een schriftelijke zienswijze heeft ingediend op de plannen voor de samenvoeging (fusie) kan deze mondeling toelichten voor de raadsleden van beide gemeenten. Lees verder

Openbare verlichting wordt LED

woensdag 08 maart 2017

Vanaf 14 maart 2017 zal de aannemer ZIUT beginnen met het vervangen van straatverlichting. In totaal worden 150 masten voorzien van energiezuinige LED armaturen.

Ga stemmen op 15 maart!

woensdag 08 maart 2017

Op 15 maart 2017 is het weer zo ver: de verkiezingen voor de Tweede Kamer. U kiest dan voor de komende vier jaar de leden van de Tweede Kamer der Staten-Generaal. Lees verder

Hartje Spaarndam, stand van zaken

woensdag 08 maart 2017

Het project Hartje Spaarndam is ontstaan uit wensen en ideeën van inwoners uit Spaardam. Afgelopen jaren is gewerkt om een visie te ontwikkelen ten behoeve van de subsidieaanvraag Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS).Lees verder

Zo maakt de Groene Energiefabriek Groengas van onze etensrestjes!

woensdag 08 maart 2017

Meerlanden tovert etensresten en tuinafval om in groengas en andere producten. Welke formule wordt er op al onze ingezamelde schillen, onkruid en kliekjes losgelaten, zodat we kunnen koken of autorijden op GFT?!