Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Laatste column... van wethouder Raymond van Haeften

dinsdag 20 november 2018
wethouder Raymond van Haeften

Dit is de laatste keer dat ik als wethouder van Haarlemmerliede en Spaarnwoude een column mag schrijven in deze Nieuwsbrief. De komende weken zal ik zo nog meer keren voor de laatste maal aanwezig zijn bij een vergadering of bijeenkomst. Dat voelt toch wel vreemd moet ik zeggen.

Zo was ik afgelopen zaterdag als loco-burgemeester aanwezig bij de jubileumreceptie van het 40-jarige Dorpscentrum in Spaarndam. Een goed bezochte receptie waar ik ook veel bekenden even de hand kon schudden. Mocht ik op 14 november samen met de kinderburgemeester Nikki Koot de laatste AlleHenS tentoonstelling openen en kon ik de huisarts van Halfweg, de heer Heeneman, samen met Lindenlaan Fysiotherapie welkom heten in hun Medisch Centrum Halfweg aan de Houtrijkstraat.

Menigeen vraagt mij de laatste tijd: “Wat ga jij straks doen?” Op die vraag heb ik eigenlijk twee antwoorden, namelijk ten eerste stopt mijn werk als wethouder in onze gemeente definitief en over zes maanden bereik ik mijn pensioengerechtigde leeftijd. Nu ga ik zeker niet stil zitten en ik heb nog best wat ambities waar ik dan ook de tijd voor krijg. Eerder dit jaar maakte ik kennis met een nieuwe vorm van voetbal, “walking footbal” via Een Dijk van een Dorp-festiviteit. Bewegen is goed en ook leuk, als oud-voetballer lijkt het me dan ook leuk dit eens wat vaker te gaan spelen.

Daarnaast ben ik door het bestuur van het Stoomgemaal Halfweg gevraagd om mijn kennis over fondsenwerving met hen te delen. Privé krijg ik hopelijk ook wat meer tijd om met onze kleinkinderen te spelen.

Maar eerst gaan we nog een aantal afscheidsrecepties bijwonen, zo zal het college aanwezig zijn tijdens de Vrijwilligersavond op 7 december in de Zoete Inval, mag ik aanschuiven bij het traditionele Kerstdiner, georganiseerd door Greet Spigt, op 17 december in De Toerist en mag ik nog een bruidspaar dat 60 jaar getrouwd is een bos bloemen aanbieden.

U heeft ongetwijfeld al kennisgenomen van onze plannen om op 28 en 29 december samen met u een groots afscheid te vieren in SugarCity. Ik hoop u op een van deze dagen de hand te mogen schudden en een toost uit te brengen op een mooie toekomst in uw nieuwe gemeente Haarlemmermeer.

Het was me een waar genoegen uw wethouder te mogen zijn, ik heb ervan genoten. Dank u wel!