Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Vieren en herdenken

woensdag 19 april 2017

Traditioneel staat eind april en begin mei in het teken van vieren en herdenken. Een kort overzicht:

Vrijdag 21 april 2017

Om 09.00 uur opent burgemeester Pieter Heiliegers de Koningsspelen op de sportvelden in Spaarndam. De eerste editie van deze spelen werden georganiseerd in 2013, het jaar dat Willem Alexander Koning werd. Het zijn dus al weer de vijfde spelen. Doel van deze spelen is om kinderen spelenderwijs meer te laten bewegen.

Woensdag 26 april 2017

De dag voor Koningsdag krijgen in Nederland tal van mensen een Koninklijke Onderscheiding. Ook in Haarlemmerliede en Spaarnwoude staat deze dag in het teken van de Lintjesregen.

Donderdag 27 april 2017*

Koningsdag! Het is feest in Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Burgemeester Pieter Heiliegers en de wethouders Bob Graal en Raymond van Haeften zijn om 12.30 uur aanwezig bij de aubade op de Westkolk in Spaarndam. Aansluitend reikt de burgemeester de prijzen uit aan de kinderen van de verkleedoptocht.

Om 14.00 uur is de burgemeester bij de Oranjeverenging Prinses Margriet op het Dorpsplein in Haarlemmerliede. Hier reikt hij de prijzen uit voor de mooist versierde fiets. Dit doet hij samen met kinderburgemeester Puck Zomer.

4 mei 2017

Op deze datum zijn wij om 20.00 uur twee minuten stil en herdenken wij de slachtoffers die sinds het uitbreken van de Tweede Wereldoorlog door oorlogsgeweld, waar ook ter wereld, om het leven zijn gekomen. Voor de eerste keer vindt de herdenking plaats op de nieuwe locatie: de hoek Dubbele Buurt / N200 bij de kastanjebomen. Sinds kort staat hier het monument. Burgemeester Pieter Heiliegers is bij deze herdenking aanwezig en houdt zijn jaarlijkse herdenkingstoespraak.

*) ATTENTIE: op 27 en 28 april en op 5 mei is het gemeentehuis gesloten.  https://www.haarlemmerliede.nl/fileadmin/2017/contact/Uitroepteken.png