Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

De zomer in je bol

woensdag 09 augustus 2017
burgemeester

[Column Pieter Heiliegers] Op het moment dat ik deze zomercolumn schrijf is het 7 augustus 2017. José en ik zijn net terug van een zomervakantie in Noord Italië.

We hadden prachtig zomers weer en vonden er heerlijk bourgondisch eten. We houden van bergwandelen. Dat hebben we dan ook gedaan. Maar veel minder dan we normaal doen vanwege de hoge temperaturen. We bezochten twee gebieden, het Comomeer aan de zuidzijde en in de bergen het stadje Domodossola, bekend van de Simplonpas naar Zwitserland.

Nu ik terug ben op het gemeentehuis van Halfweg gaat het werk weer gewoon door. Naast het feit dat we de samenvoeging of fusie per 1 januari 2019 met de gemeente Haarlemmermeer in volle vaart voorbereiden zal de gemeente nog steeds de dienstverlening naar u op een goed niveau moeten houden. De spreekwoordelijke 'winkel open houden', zal ik maar zeggen. Daar doen we ons best voor. De samenvoeging van ons personeel gaat al eerder van start. De overeenkomst met de vakbonden en medewerkers daarvoor heb ik deze week ondertekend. Per januari aanstaande is er dan één nieuwe ambtelijke organisatie. Dat is goed voor de continuïteit van de gemeentelijke dienstverlening naar u, maar het is ook goed voor de medewerkers zelf. Nieuwe collega’s en groeikansen zijn er voor hen - en een nog betere service voor u. Vanaf deze plaats wil ik onze medewerkers dan ook erg veel succes en plezier wensen met die integratie... en alles in het belang van onze inwoners en ondernemers.
 
Ik sluit af. Velen gingen dit weekend 'uit hun bol' na de overwinning op Denemarken van de dames voetballers, de OranjeLeeuwinnen. Wat een zinderende finale was het. Los van of u nou van voetbal houdt of niet - zeg nou zelf... zo'n sportevenement en het winnen ervan is toch mooi verbroederend.
Ik kom nog even terug op de zomervakantie. Ik besef dat niet iedereen op reis kan gaan. Voorzichtigheid met geld uitgeven of drukte op het werk of het verzorgen van een naaste kunnen bijvoorbeeld redenen zijn om thuis te blijven. Toch wens ik iedereen nog fijne resterende zomermaanden toe.
En wellicht zie ik u tijdens één van de dorps- en straatfeesten of bij een gemeentelijke bijeenkomst.