Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Dag van de leraar en burgerschapsspel

woensdag 11 oktober 2017
Wethouder Raymond van Haeften met het team van de St. Jozefschool

Op donderdag 5 oktober vond de jaarlijkse dag van de leerkracht plaats. Omdat veel leraren deze dag aangrepen om te staken, ging wethouder Raymond van Haeften op 6 oktober bij alle scholen langs met een taart om de leerkrachten in Haarlemmerliede en Spaarnwoude in het zonnetje te zetten.

Ook nam hij voor alle scholen het Burgerschapsspel mee. Dit spel speelde hij eerder samen met Lisa Hu van Terra Nova, die het spel ontwikkeld heeft.

Het Burgerschapsspel is een goede manier om controversiële onderwerpen voor kinderen bespreekbaar te maken en om de nieuwe generatie actief te betrekken bij maatschappelijke uitdagingen. Aan de hand van een verhaallijn op een onbewoond eiland discussiëren de kinderen over hun ideale samenleving. Tijdens hun avontuur worden ze uitgedaagd door morele dilemma’s. Ze verkennen wat voor hen ‘juist’ is en wat niet en nemen het heft in eigen handen om hier iets voor te organiseren.

Het Burgerschapsspel werkt met concrete gebeurtenissen en concrete vragen die aansluiten bij de gedachtenwereld van kinderen. Het spel wordt door de gemeente Haarlemmermeer ter beschikking gesteld aan alle basisscholen in Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Op de foto wethouder Raymond van Haeften met het team van de St. Jozefschool in Halfweg.

(foto: Peter Vreeswijk)