Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Vervanging riolering Kanaalweg gestart

donderdag 02 november 2017
werkzaamheden

De firma Compeer bv is in opdracht van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude begonnen met het vervangen van de riolering in de Kanaalweg en een deel van de Teding van Berkhoutweg (tussen de spoortunnel en de aansluiting op de Dubbele Buurt).

Het bestaande hoofdriool wordt vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Dit betekent dat afvalwater gescheiden wordt afgevoerd van het regenwater dat op straat valt. Het regenwater wordt direct naar open water geleid, waardoor het gemaal minder water te verwerken krijgt en de kans op overstorten van het gemaal dus aanzienlijk afneemt.

 

Het bestaande gemaal aan de noordkant van de Kanaalweg wordt vervangen door een nieuw gemaal nabij de gemeentewerf. Door deze nieuwe locatie van het gemaal en de vervanging van het bestaande rioolstelsel worden de gemalen aan de Teding van Berkhoutweg en de Wethouder Doevenstraat overbodig. Deze gemalen worden dan ook verwijderd.

Aan de inrichting van de Kanaalweg en de Teding van Berkhoutweg verandert niets. Wel wordt de bestaande asfaltverharding aan de Teding van Berkhoutweg vervangen door betonstraatstenen. Het werk wordt in fasen uitgevoerd zodat een beperkte gedeelte wordt opgebroken.

De aannemer plaatst loopschotten en zorgt ervoor dat de woningen tijdens  de uitvoering van de werkzaamheden te voet bereikbaar blijven.

Vragen? Neem contact op met de toezichthouder van de gemeente via mailadres bloemers@haarlemmerliede.nl