Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Servicecentrum Halfweg voor twee gemeenten

woensdag 10 januari 2018
Deze vier burgemeesters openden het servicecentrum

De eerste kinderburgemeester van Haarlemmermeer, Merel Breur, en de laatste van Haarlemmerliede en Spaarnwoude, Nikki Koot, stonden maandag 8 januari in de schijnwerpers. Ze openden het gezamenlijke gemeentelijke servicecentrum in Halfweg officieel.

Dat deden de meiden samen met de burgemeesters Pieter Heiliegers en Onno Hoes. Het belang van dit moment verdiende een feestelijk moment met een optreden van maar liefst vier burgemeesters. “Want”, zo zei burgemeester Onno Hoes van Haarlemmermeer, “pas over een jaar zijn we officieel één gemeente, maar het is belangrijk dat we daar nu al naar toe gaan groeien, dat inwoners ook het gevoel krijgen dát we een nieuwe gemeente worden en dat het niet zomaar een idee is dat bedacht is door een paar mensen. De opening van dit gezamenlijke servicecentrum is daarvan een hele mooie start.”

Groen
Kinderburgemeester Nikki Koot ziet die nieuwe gemeente wel zitten, vertelde ze: “Ik vind het heel leuk dat de gemeenten gaan fuseren. Want als je straks ideeën hebt of wat wilt bereiken, kan je dat doen voor een grotere groep mensen.” Merel Breur heeft nog wel een wens voor de nieuwe gemeente: “Ik hoop dat er dan nog steeds veel plekken zijn om buiten te spelen. En dat het groen blijft.” Dat laatste is volgens burgemeester Pieter Heiliegers een wens die bij veel mensen leeft: “Daarom is het ook heel belangrijk dat we het recreatiegebied Spaarnwoude blijven ontwikkelen.”

Identiteit
Een andere grote wens van Heiliegers is het behoud van de identiteit van de dorpen en buurtschappen: “Ik zou willen dat iedereen, waar hij of zij ook woont, in ’t Kabel, Halfweg, Lisserbroek of Haarlemmerliede, het gevoel heeft dat hij in een dorp woont en dingen met elkaar doet. En dat dat gevoel alleen maar sterker wordt, ook na de samenvoeging van de twee gemeenten.”

Burgerzaken en Ondernemersplein
De drie balies van het nieuwe servicecentrum in het gemeentehuis in Halfweg zijn vooral bedoeld voor burgerzaken, maar kunnen ook gebruikt worden als mensen een vergunning willen aanvragen of informatie willen over bijvoorbeeld het starten van een bedrijf. Voor Haarlemmerliede en Spaarnwoude zijn alle gemeentelijke diensten daar beschikbaar, Haarlemmermeerders kunnen hier terecht voor bijvoorbeeld een reisdocument of rijbewijs, een uittreksel of een verklaring of de aangifte van een verhuizing of geboorte, het Ondernemersplein en informatie over vergunningen. (foto: Jur Engelchor)