Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Pendeldienst

woensdag 28 februari 2018
Burgemeester Pieter Heiliegers

Column van burgemeester Pieter Heiliegers     Niet iedereen heeft het persbericht over mijn aanvullende werkzaamheden gelezen. Deze column is daar een extra communicatiemogelijkheid bij. Vanaf 1 maart 2018 ben ik namelijk waarnemend burgemeester van de gemeente Uithoorn.

Ik ga het waarnemerschap vervullen naast het burgemeesterschap in Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Op woensdag 14 februari ben ik benoemd door de Commissaris van de Koning in de provincie Noord-Holland, Johan Remkes. De benoeming is gebeurd in goed overleg met de beide gemeenteraden.  

Sinds 2013 (kroonbenoeming in 2012) ben ik burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Naar verwachting zal onze gemeente per 1 januari 2019 samengaan met Haarlemmermeer. Voor de komende tijd in Haarlemmerliede en Spaarnwoude blijf ik voorzitter van het college en van de gemeenteraad. Daarnaast blijf ik verantwoordelijk voor de wettelijke taken die bij het pakket van de burgemeester horen, waaronder de handhaving van openbare orde en veiligheid. De dagelijkse werkzaamheden zullen vooral worden belegd bij de eerste loco-burgemeester, Raymond van Haeften. De overige inhoudelijke taken worden overgenomen door beide wethouders. Dan gaat het bijvoorbeeld over de portefeuilles kunst en cultuur, Schipholdossiers, personeel en organisatie en erfgoed, inclusief het project “Historische sluizen Halfweg”. Het volledige college van B&W zal in 2018 gezamenlijk de herindeling van Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer naar een afronding leiden.


Mijn aanstelling geldt tot de nieuwe burgemeester van Uithoorn benoemd is door de Koning.

Van velen, zowel uit onze dorpen als uit Uithoorn en De Kwakel en elders heb ik felicitaties ontvangen. Dat doet me goed. Natuurlijk komen de vragen op als “gaat u ook meteen verhuizen?”. Mijn antwoord daarop is nee. Immers het is een tijdelijke aanstelling en de waarnemend burgemeester hoeft niet officieel in de andere gemeente te wonen. We blijven dan ook fijn in Spaarndam waar wij heerlijk in de wijk SpaarneBuiten wonen.

“Wordt het dan drukker?” is de vraag. Ja. Ik zal mijn beschikbare tijd dan ook effectief en efficiënt moeten inzetten. Ik pendel tussen Halfweg, Hoofddorp en Uithoorn.

Voor nu een hartelijke groet,

Pieter Heiliegers         

Burgemeester van Haarlemmerliede en Spaarnwoude