Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuws

Stem ook voor de nieuwe huisstijl

dinsdag 06 februari 2018
Burgemeester Onno Hoes, wethouder Ap Reinders en burgemeester Pieter Heiliegers brengen hun stem uit

Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer gaan vanaf 2019 samen verder als één gemeente. Bij een nieuwe gemeente hoort een nieuwe huisstijl. De gemeenten presenteren daarom drie kleurrijke voorstellen en nodigen iedereen uit om zijn of haar favoriet te kiezen.

De nieuwe gemeente Haarlemmermeer heeft straks 31 dorpen en kernen, grote groengebieden en recreatiegebieden, kantorenlocaties en Schiphol en is ambitieus en welvarend. Drie ontwerpbureaus zijn gevraagd om een huisstijl te ontwerpen die daar perfect bij past. Stemmen op uw favoriet kan op www.haarlemmerliede-haarlemmermeer.nl/huisstijl. (Let op: iedereen kan maar één keer stemmen.)
 

Nieuw jasje

De bureaus maakten elk een voorstel voor een nieuwe huisstijl, mét een logo en met voorbeelden van webpagina’s, visitekaartjes en een auto in de nieuwe stijl en kleuren. Conceptontwerp A is ‘een levend logo voor een levendige gemeente’ met de Haarlemmermeerse H als basis. Conceptontwerp B is ‘het logo uit Haarlemmermeer, het logo voor Haarlemmermeer, het logo van Haarlemmermeer’. Het beeldmerk van conceptontwerp C voegt de beginletters van Haarlemmermeer, Haarlemmerliede en Spaarnwoude samen ‘tot een deel van een schakel die ondernemers en inwoners verbindt’.

 

Tentoonstelling

De drie conceptontwerpen zijn tussen 5 en 25 februari te zien op 24 locaties in 19 kernen van de nieuwe gemeente: van Spaarndam tot Burgerveen en van Beinsdorp tot Halfweg. Het zijn vooral dorps- of buurthuizen of bibliotheken, maar ook het raadhuis in Hoofddorp en het gemeentehuis in Halfweg. (Zie de locaties onderaan.)
 

Stemmen

Omdat het om een nieuw jasje gaat voor hún nieuwe gemeente, zijn inwoners en ondernemers uitgenodigd om te laten weten welk conceptontwerp volgens hen het beste is. Zij weten natuurlijk als geen ander welke huisstijl het beste past bij de nieuwe gemeente. Ook de burgemeesters, wethouders en raadsleden van de twee gemeenten die fuseren geven hun voorkeur aan. Zo bepalen bewoners, ondernemers en bestuurders samen welk concept wint. De mening van bewoners en ondernemers telt voor vijftig procent mee. Stemmen kan tot en met 26 februari via www.haarlemmerliede-haarlemmermeer.nl/huisstijl en bij de tentoonstellingen op 24 locaties in de hele nieuwe gemeente. Iedereen kan één keer stemmen. Alleen stemformulieren waarop de naam van de stemmer en een e-mailadres zijn ingevuld, tellen mee.