Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Stemmen voor het referendum op 21 maart 2018

woensdag 21 februari 2018
Stempotlood met stembiljet

Op 21 maart is het raadgevend referendum over de Wet op de inlichtingen- en veiligheidsdiensten 2017 (Wiv 2017). Kiezers kunnen dan hun stem uitbrengen voor of tegen deze wet.

De wet gaat over de taken en bevoegdheden van de Algemene Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (AIVD) en de Militaire Inlichtingen- en Veiligheidsdienst (MIVD). Meer uitleg over de wet staat op referendumwiv2017.nl. De hele tekst van de wet is te vinden op elkestemtelt.nl en ligt vanaf 21 februari vier weken ter inzage in het raadhuis in Hoofddorp en in de servicecentra in Nieuw-Vennep en Halfweg. In het raadhuis en de servicecentra kan ook de geprinte tekst worden afgehaald.

Stempassen

Op 27 februari worden de stempassen voor het referendum bezorgd in Haarlemmerliede en Spaarnwoude en op 2 maart in Haarlemmermeer. Wie gaat stemmen, moet zijn of haar stempas en een geldig identiteitsbewijs meenemen. Stemmen kan op elk van de drie stembureaus in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude: 

Gemeentehuis, Haarlemmerstraatweg 51, Halfweg
Dorpscentrum Spaarndam, Ringweg 36, Spaarndam
Ontmoetingscentrum De Stoep, Liedeweg 52, Haarlemmerliede

De stembureaus zijn op 21 maart open van 07.30-21.00 uur.

Wie niet in staat is om zelf naar het stembureau te komen, kan iemand anders machtigen voor hem of haar te stemmen. Meer informatie hierover en over stemmen in een andere gemeente of vanuit het buitenland staat ook op de genoemde websites. 

Géén gemeenteraadsverkiezingen 

In Haarlemmerliede en Spaarnwoude en in Haarlemmermeer zijn op 21 maart géén gemeenteraadsverkiezingen, zoals in de rest van Nederland. In verband met de fusie per 1 januari 2019 kiezen de inwoners van beide gemeenten op 21 november 2018 één gezamenlijke gemeenteraad.

Alle informatie over stemmen vindt u op de pagina Referendum 2018