Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Gratis MeerCompost op landelijke compostdag

donderdag 08 maart 2018
Landelijke compostdag

Zaterdag 17 maart is de landelijke Compostdag. Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen dan weer gratis MeerCompost ophalen bij de milieustraat in hun woonplaats of gemeente. Belangstellenden kunnen die dag ook een rondleiding krijgen in de Groene Energiefabriek van Meerlanden in Rijsenhout en zien hoe de compost gemaakt wordt.

Met deze actie bedanken Meerlanden en de gemeenten de inwoners voor hun inspanningen om groenafval uit keuken en tuin (GFT) te scheiden. Meerlanden laat op deze manier iedereen kennis maken met één van de producten afkomstig uit de Groene Energiefabriek: MeerCompost.

 

GFT scheiden: begin van iets moois

Bewoners van vijftien gemeenten in de regio kunnen op de landelijke Compostdag gratis MeerCompost ophalen als dank voor het apart houden van GFT. Het scheiden van GFT is letterlijk het begin van iets moois; het levert goede kwaliteit compost dat de bodem van (moes)tuinen energie geeft. Het is een natuurlijke bodemverbeteraar, die de groei van bloemen en planten op een milieuvriendelijke wijze stimuleert. Het zorgt daarnaast voor de waterhuishouding en een natuurlijke balans in de bodem.

 

Voor het ontvangen van gratis zakken MeerCompost tijdens de landelijke Compostdag kan om een legitimatie worden gevraagd. De zakken worden uitgedeeld zolang de voorraad strekt.

 

Rondleiding in de Groene Energiefabriek

Naast het ophalen van compost kan het publiek op de Compostdag ook zelf zien hoe GFT in de Groene Energiefabriek in Rijsenhout 100% wordt gerecycled tot zes nuttige producten. Inclusief een nieuw product dat vanaf dit jaar wordt toegepast in gifvrije onkruidbestrijding. Rondleiders laten geïnteresseerden in een half uur het hele proces van groenafval tot groene producten zien.

 

De rondleidingen vinden doorlopend plaats van 9.00 tot 14.00 uur bij Meerlanden aan de Aarbergerweg 41 in Rijsenhout en zijn geschikt voor kinderen vanaf 7 jaar. De toegang is gratis. Bezoekers kunnen parkeren op het terrein. Geïnteresseerden kunnen zich uiterlijk tot maandag 12 maart opgeven via de website van Meerlanden: www.meerlanden.nl/mijn-gemeente/compostdag-2018.

 

Locaties gratis MeerCompost

Op onderstaande locaties kunnen bewoners gratis MeerCompost ophalen:

 

Gemeentewerf, Teding van Berkhoutweg 3, Halfweg; 09.00 – 12.00 uur

Ringweg t.h.v. Sint Adalbertusschool, Spaarndam; 09.00 – 12.00 uur

Dorpsplein, Haarlemmerliede; 09.30 – 10.30 uur