Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuws

Winnaar fotowedstrijd in de bloemetjes gezet

donderdag 12 april 2018
Raymond van Haeften met Ab Laanbroek

Hij twijfelde of hij de foto zou insturen. Dat deed Ab Laanbroek uit Spaarndam wel. En met resultaat: hij won de fotowedstrijd voor de laatste gemeentegids van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Eind oktober 2017 riepen wij mensen op om mee te doen en foto’s in te sturen voor de gemeentegids. Op 14 november kregen wij een mail met wat uiteindelijk bleek de winnende foto te zijn. Eén dag voor de deadline van insturen. De tekst in de mail was de volgende:

“Na lang twijfelen toch gekozen voor deze bijgaande foto met het zicht op een recent gerealiseerd nieuw stukje woongenot in Spaarndam.
De foto laat zien dat de gemeente Haarlemmerliede met deze nieuwbouw een balans heeft kunnen vinden tussen wonen en recreëren aan het water.”

Dat wij blij zijn dat de heer Ab Laanbroek na lang twijfelen ervoor koos om de foto toch in te sturen blijkt uit het feit dat het de winnende foto bleek te zijn. De jury, onder andere bestaande uit burgemeester Pieter Heiliegers en fotograaf Henk van Ommeren, waren unaniem in hun beslissing. Dit is de winnende foto, gekozen uit zo’n 50 ingezonden foto’s. Reden voor loco-burgemeester Raymond van Haeften om Ab Laanbroek in de bloemetjes te zetten en zijn foto op groot formaat op canvas te overhandigen.

Inmiddels is de gemeentegids huis aan huis verspreid. Een collectors item, want het is de laatste gemeentegids van de zelfstandige gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. En omdat de gemeente Haarlemmermeer geen papieren gids meer uitgeeft, ook de laatste gids die in de kernen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude wordt bezorgd. Een collectors item met een hele mooie voorkant. De hele gemeente geniet een jaar lang van de mooie aanblik op wonen en recreëren aan het water in Spaarndam.