Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Column burgemeester Pieter Heiliegers: Ik ben er niet altijd bij

donderdag 17 mei 2018
burgemeester Pieter Heiliegers

Er gebeurt een hoop in onze dorpen en buurtschappen. Bij veel evenementen ben ik zelf, maar lang niet altijd. Soms is er een wethouder als vertegenwoordiger, maar af en toe ook helemaal niemand.

En toch gaat zo’n evenement door. Gelukkig maar! Hieronder een korte optekening wat ik zoals las in diverse media deze week.

 

Voetbal SV Spaarnwoude “de PaarsWitten” heeft de 20e editie van de Haarlems Dagblad 2017-2018 gewonnen. De ploeg van trainer Edwin Eefting versloeg SV Zandvoort met 2-3.

Na 10 minuten kwam Zandvoort al op voorsprong. Volgens de verslaglegging in het HD ontstond na het doelpunt een felle strijd maar Zandvoort bleef de eerste helft de bovenliggende partij. Ruststand: 1-0. Ook in de tweede helft bleef Zandvoort druk zetten op Spaarnwoude en dat zorgde in minuut 57 voor de 2-0.

Eventjes later was het aan Spaarnwoude om in de wedstrijd te blijven door een doelpunt met het hoofd van Don Rutte. Volgens Zandvoort was de bal niet over de lijn geweest, volgens de assistent wel. De PaarsWitten kregen de smaak te pakken en de net in het veld gekomen Clint van der Deijl zette Spaarnwoude op 2-2. Van onderliggende ploeg in de tweede helft groeide Spaarnwoude uit tot een echte cupfighter. Don Rutte van Spaarnwoude maakte het onmogelijke waar door in minuut 86 Spaarnwoude de HD Cup te bezorgen. Het werd dus 2-3.

 

Schooluitwisseling met leerlingen

Onze gemeente heeft een jumelage met de gemeente Lanckorona in Polen. Daarom is er elk jaar een uitwisseling tussen leerlingen uit Polen en Nederland. Tekst van leerlingen van de St Adalbertusschool:

Om mee te gaan hebben wij meegedaan aan een prijsvraag. We hebben iets moois gemaakt met een motivatie erbij. We gaan met het vliegtuig en gaan slapen op een boerderij, waar ook voor ons gekookt gaat worden. We gaan met kinderen van de St. Franciscusschool, vereniging Don Bosco en natuurlijk de leiding. De eerste bijeenkomst hebben we al gehad en er volgen nog meer. We gaan veel leuke dingen doen, zoals: scholen bezoeken, een zoutmijn bezoeken, de stad Krakow bezoeken. En natuurlijk heel veel lol maken. Op de scholen gaan we onszelf en Spaarndam presenteren in het Engels. Ook gaan we leuke dingen doen met de kinderen uit Polen. We gaan van 8 tot 12 mei en hebben er allemaal veel zin in! Van: Jesper, Quinn, Julian, Mirte en Jetske.

 

Fijn om te lezen dat er zoveel activiteiten zijn… en zoveel successen. Gefeliciteerd!

 

Pieter Heiliegers

Burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude