Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Column wethouder Bob Graal

woensdag 09 mei 2018
Wethouder Bob Graal

Het is buiten 26 graden, onbewolkt en iedereen geniet. Vorige week liep ik nog met een trui en danste ik in de plassen…

Zo was het de afgelopen week ook in Haarlemmerliede en Spaarnwoude: van herdenken tot feest.

Dit jaar had ik de eer om tijdens de herdenking op 4 mei als locoburgemeester aanwezig te zijn bij de kerkdienst en de kranslegging in Halfweg. In de kerk was het minder druk dan vorige jaren, maar waren de toespraken met daarin verhalen indrukwekkend. Bij de kranslegging was net als andere jaren weer een behoorlijke menigte aanwezig. Dit voelt altijd goed. Goed dat de herdenking aan zoveel leed, honger en slachtoffers blijft voortbestaan. Dit was het laatste jaar dat wij als gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude op deze manier, met de muziekvereniging, de 4 mei herdenking hebben beleefd. Volgend jaar zijn wij “Haarlemmermeer” en moet er - vind ik - niets veranderen aan de manier waarop deze herdenking wordt georganiseerd.

 

Wat mij opviel op 4 en 5 mei is dat er in onze woonwijk zoveel wordt gevlagd op beide dagen. Je loopt als het ware onder een haag van vlaggen, en dat voelt bijzonder!

 

Bestuurlijk gezien gaan we op weg naar het zomerreces en de laatste maanden van ons zelfstandig bestaan. Maar eerst komt er nog een aantal belangrijke stukken in de raad; de jaarrekening 2017 en de aanzet tot de eerste begroting (voor 2019) van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.