Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Wethouder Van Haeften opent KIS

woensdag 09 mei 2018
Logo Kunst in Spaarndam

Na een aantal jaren van stilte, de laatste editie vond plaats in 2015, staat het evenement in 2018 weer op de kalender: KIS: Kunst in Spaarndam, of Kunstenaars in Spaarndam.

De data zijn bekend: op zaterdag 2 en zondag 3 juni kunnen inwoners en bezoekers van Spaarndam genieten van beeldende kunst, podium kunst en culinaire kunst. Op 2 juni verricht wethouder Raymond van Haeften samen met burgemeester Wienen van Haarlem op een kunstzinnige manier de opening van dit KIS-festival.

 

KIS is gestart in 2013 op initiatief van een paar enthousiaste Spaarndammers, die kunst in alle facetten een bijzonder warm hart toedragen. Eigenlijk een festival voor en door Spaarndam en omgeving. Niet alleen kunstenaars die in Spaarndam wonen mogen exposeren, maar ook kunstenaars die op enige manier een in verband staan met Spaarndam, dus die er ooit gewoond hebben, roots hebben liggen in relationele sfeer, etc. Naast de beeldende kunst doet ook de muzikale component een duit in het zakje. Dat gebeurt door middel van optredens van koren, een open podium en andere muziekbeoefenaars uit Spaarndam. Ook is er aandacht voor de inbreng van kinderen, bijvoorbeeld een poëzie wedstrijd en workshops op het gebied van boetseren, schilderen, tekenen etc.

Het streven is om dit festival der schone kunsten iedere twee jaar te laten plaatsvinden.