Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Kees Bos is participatieproof

maandag 11 juni 2018
Raymond van Haeften en Kees Bos

Een doorgewinterde Zwanenburger die participatieproof wordt verklaard door een wethouder uit Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Niet logisch? Toch wel!

Want de fusie van Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude (HenS) is weliswaar pas op 1 januari 2019 officieel, in de praktijk functioneren Halfweg (HenS) en Zwanenburg (H’meer) al lang als één dorp. Wat de dorpsraad betreft tenminste. Die vertegenwoordigt beide kernen. En zo kwam het dat dorpsraadlid en Zwanenburger Kees Bos jaren geleden al voor het eerst aan tafel zat bij Raymond van Haeften, wethouder in Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Sugar City

Tijdens die eerste gesprekken was de sfeer nog niet altijd even goed, zo blijkt woensdagavond 6 juni als Van Haeften binnenvalt bij de dorpsraadvergadering om Bos in het zonnetje te zetten.

Wethouder:

"Aanvankelijk klopte Kees bij mij aan vanwege ergernis over te weinig info over de plannen voor de outlet bij Sugar City."

Maar gaandeweg zijn de heren elkaar meer gaan waarderen en zijn ze geregeld met elkaar in gesprek, bijvoorbeeld over verkeer op de Ringdijk en rond Sugar City, de N200 of de ontsluiting van de Dennenlaan.

Meepraten

Gebiedsmanager Rik Rolleman suggereerde om Kees Bos participatieproof te verklaren. Van Haeften vond het een prima idee vertelt hij tijdens de dorpsraadvergadering:

"Het is van essentieel belang dat inwoners meedenken en meepraten, daar wordt de gemeente alleen maar beter van. Kees heeft vaak een zeer constructieve bijdrage, ook in Halfweg,  vooral als het om verkeersontwikkelingen gaat. Hij heeft een positieve inbreng én corrigeert ons als dat nodig is. Ik denk dat het daarom terecht is dat we even extra aandacht aan jou besteden."

Dingen aandragen

Ook Kees Bos blikt even terug.

"Ik denk dat participatie een aantal jaren geleden duidelijk op de agenda is komen te staan. Het werd toen veel gemakkelijker om in gesprek te gaan met de gemeenten en om dingen aan te dragen. In Halfweg ging het wat mij betreft met name om het verkeer en alles wat daarmee te maken heeft. En in de loop van de tijd zijn de gesprekken alleen maar positiever geworden. En ook de organisatie van het project N200 en de hoeveelheid mensen die daarbij betrokken worden vind ik positief."

Rottepolderplein

Een gesprekonderwerp voor de toekomst hebben beide heren ook al. Raymond van Haeften:

"Vanuit Den Haag kwam het bericht dat herinrichting van Rottepolderplein onderzocht wordt zodat Haarlem beter bereikbaar wordt."

Een belangrijk onderwerp, vindt ook Kees Bos die blijkt zich al verdiept te hebben in de zaak.

"Maar je snapt vast wel dat wij ons minder bezig houden met de bereikbaarheid van Haarlem. Het gaat ons natuurlijk om de bereikbaarheid van het dorp waar wij ons voor inzetten: het dubbeldorp Halfweg-Zwanenburg."