Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Column van wethouder Bob Graal

woensdag 04 juli 2018
Wethouder Bob Graal

Reces   Op 3 juli 2018 stond de laatste raadsvergadering gepland voor de zomervakantie, of zoals het in de politiek wordt genoemd: het reces. In de raadsvergadering stonden onder andere de behandeling van de Jaarrekening 2017 en Voorjaarsnota 2018 op de agenda. Beide stukken zijn naast de jaarlijkse Begroting DE stukken van de portefeuillehouder financiën.

Rondom de behandeling van deze stukken hebben wij al jaren een bepaalde werkwijze. Eerst een technische commissie waarbij wordt ingegaan op de cijfers. Later in de commissie en raad worden de vragen/opmerkingen over de inhoud (wat is er wel/niet gerealiseerd) behandeld. Over de jaarrekening 2017 was de raad positief. Net als de afgelopen jaren was er weer een positief resultaat en de raadsleden waren in het algemeen tevreden over de voortgang van de projecten, uitvoering van de dienstverlening en beheersing van de kosten.

Hierbij moet ik wel opmerken dat dit de laatste keer is dat onze huidige gemeenteraad de jaarrekening behandelt. Vanaf 2019 zijn wij Haarlemmermeer en zal de nieuwe gemeenteraad de Jaarrekening 2018 behandelen. Zover nu bekend zal dit ook een positief resultaat opleveren.

De behandeling van de Voorjaarsnota kende dinsdagavond een behoorlijk debat over een aantal zaken. Er werden moties en een amendement ingediend en er werd geschorst om te beraadslagen. Uiteindelijk is de voorjaarsnota unaniem door de raad vastgesteld. De uitgangspunten zoals benoemd vormen de basis voor de gezamenlijke begroting 2019 van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer.

 

Voor de gemeenteraad van Haarlemmerliede en Spaarnwoude is het nu vakantie. In juli en augustus worden er geen commissie en raadsvergaderingen gehouden. Maar: de winkel blijft gewoon open en de projecten en dienstverlening gaan gewoon door. Zo langzamerhand gaan wij toch naar het einde van onze eigen gemeente en het viel mij gisterenavond weer op dat de raad en het bestuur nog steeds bevlogen bezig is met het reilen en zeilen van onze gemeente.

Bob Graal
Wethouder Haarlemmerliede en Spaarnwoude