Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Riolering Kanaalweg gereed

maandag 02 juli 2018
Werkzaamheden in volle gang

De riolering in de Kanaalweg en een deel van de Teding van Berkhoutweg (tussen de spoortunnel en de aansluiting op de Dubbele Buurt) in Halfweg is vervangen. De werkzaamheden zijn op 12 juli afgerond. Dat betekent dat er een einde komt aan het omrijden!

Het bestaande hoofdriool is vervangen door een gescheiden rioolstelsel. Dit betekent dat afvalwater gescheiden wordt afgevoerd van het regenwater dat op straat valt. Het regenwater wordt direct naar open water geleid. Hierdoor krijgt het gemaal minder water te verwerken en neemt de kans op overstorten van het gemaal dus aanzienlijk af.

Het bestaande gemaal aan de noordkant van de Kanaalweg is vervangen door een nieuw gemaal nabij de gemeentewerf. Door deze nieuwe locatie van het gemaal en de vervanging van het bestaande rioolstelsel zijn de gemalen aan de Teding van Berkhoutweg en de Wethouder Doevenstraat overbodig geworden. Deze gemalen worden dan ook verwijderd.

Aan de inrichting van de Kanaalweg en de Teding van Berkhoutweg is niets veranderd. Wel is de bestaande asfaltverharding aan de Teding van Berkhoutweg vervangen door betonstraatstenen.