Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Informatiemarkt samenvoeging 22 september 2018

woensdag 01 augustus 2018
Kaart van de nieuwe gemeente

Voor alle inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude is er zaterdag 22 september een informatiemarkt in Spaarndam over de samenvoeging met de gemeente Haarlemmermeer.

De informatiemarkt is van 10.30-15.00 uur in de sporthal van Dorpscentrum Spaarndam, Ringweg 36, 2064 KK Spaarndam. Doel van de markt is inwoners informeren over de veranderingen die de fusie met zich meebrengt.  

De datum van 1 januari 2019 staat al bijna voor de deur. De voorbereidingen voor de samenvoeging zijn in volle gang. Voor de inwoners verandert er op die datum meer dan voor inwoners van Haarlemmermeer. Zij kunnen straks gebruikmaken van de dienstverlening die nu voor inwoners van Haarlemmermeer beschikbaar is. 


Waarover gaat de informatiemarkt? 

De veranderingen zijn soms klein, maar soms ook wat groter. Sommige zaken veranderen voor een kleine groep inwoners en met andere zaken krijgt straks iedereen te maken. Zo veranderen de belastingtarieven en vergoedingen in 2019 en kan iedereen straks voor een vraag, klacht of wens terecht bij de gebiedsmanagers. Cliënten van jeugdzorg of mantelzorgondersteuning krijgen ook te maken met veranderingen. Voor jeugdzorg is er het CJG en mantelzorgondersteuning wordt straks verleend door Mantelzorg & Meer. En wie een dakkapel wil bouwen kan daarvoor vanaf 2019 snel een ‘flitsvergunning’ aanvragen. Wie een nieuw paspoort nodig heeft, kan dat laten thuisbezorgen.  

Dit zijn zomaar wat voorbeelden van de wijzigingen in de dienstverlening van de gemeente door de fusie van Haarlemmerliede en Spaarnwoude met Haarlemmermeer. Zo zijn er nog veel meer voorbeelden. De informatiemarkt geeft daarvan een overzicht. 

Wat is er nog meer te doen?
•Tijdens de informatiemarkt is er ook tijd ingeruimd voor een feestelijk moment. Want zaterdag 22 september 2018 is de laatste verjaardag van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. De gemeente wordt dan 155 jaar en daarom is er vanaf 11.00 uur gratis verjaardagstaart voor iedereen (op = op).  

•Woensdag 21 november 2018 zijn de verkiezingen voor de nieuwe gemeenteraad van Haarlemmermeer. De politieke partijen die meedoen aan de verkiezingen, presenteren zich tijdens de informatiemarkt op 22 september. 

•Bij vertrek is er voor bezoekers aan de markt een ‘goodie bag’: een tasje met leuke dingen die iets te maken hebben met de nieuwe gemeente (op = op). 


Waar is de informatie beschikbaar?

Vanaf oktober is de belangrijkste informatie over de veranderingen in de dienstverlening te vinden op www.haarlemmerliede-haarlemmermeer.nl. Over wijzigingen die voor bepaalde inwoners gevolgen hebben, informeert de gemeente de betrokken ook op andere manieren, bijvoorbeeld per brief.