Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

KiesKompas zoekt hulp inwoners

woensdag 01 augustus 2018
Logo kieskompas

Net als voor de gemeenteraadverkiezingen van 2010 en 2014 maakt KiesKompas weer een stemhulp. Dertig stellingen helpen de kiezer een keuze te maken uit de deelnemende partijen, en geven inzicht in waar de politieke partijen voor staan.

Kieskompas Haarlemmermeer wordt gemaakt door André Krouwel van de Vrije Universiteit en zijn team. Leidraad bij het maken van de stellingen zijn de partijprogramma's. Inwoners kunnen helpen bij het maken van een goed Kieskompas door onderwerpen door te geven die zij belangrijk vinden. Waarover moeten deze verkiezingen gaan? https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_1zEJJ9zjrkrJTfL

De stellingen van KiesKkompas gaan over de hele nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Daarnaast zijn er stellingen (deelkompassen) speciaal voor Haarlemmerliede en Spaarnwoude, en voor Haarlemmermeer.

Ook jongeren kunnen onderwerpen doorgeven, óók als ze nog niet mogen stemmen straks. https://vuass.eu.qualtrics.com/jfe/form/SV_0eUmjg8PMyqEu2x

Kieskompas Haarlemmermeer gaat in de laatste week van oktober online. Dan is ook de tweede stemhulp klaar StemWijzer, om de kiezer bij te staan. De verkiezingen zijn op woensdag 21 november.