Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Meest gestelde vragen sluiten raadhuis Halfweg

maandag 15 oktober 2018
Gemeentehuis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude

In dit artikel staan de meest gestelde vragen met antwoorden over het sluiten van het raadhuis in Halfweg. Heeft u een andere vraag? Bel dan naar 020 407 9000.

Waarom is het raadhuis in Halfweg gesloten?

Op dinsdag 18 september bleek dat er ernstige schade is ontstaan aan het kantoorgedeelte aan de westzijde van het raadhuis in Halfweg. Dat is het deel waar onder meer de balies zijn gevestigd. De fundering van dit kantoordeel is beschadigd en het kantoordeel is gaan verschuiven. Daarom is woensdag 19 besloten om het raadhuis tot nader orde te sluiten.

Hoe zit het met het oude deel van het raadhuis?
Het oude, monumentale deel van het raadhuis lijkt niet te zijn beschadigd. Zoals nu bekend is, is alleen het kantoorgedeelte aan de westzijde van het gebouw beschadigd.

Wat is de oorzaak van de schade?
De komende periode wordt onderzocht wat de oorzaak is van de schade. Het gaat overigens niet om werkzaamheden van de gemeente of aan het raadhuis.

Hoe lang is het raadhuis buiten gebruik? Is het mogelijk om op 21 november te stemmen in het raadhuis?
Op dit moment is nog niet bekend hoe groot de schade is aan het gebouw en hoe ingrijpend de herstelwerkzaamheden zijn. Of er op 21 november gestemd kan worden in het raadhuis in Halfweg is nog niet duidelijk.

Wordt het pand nu gesloopt?
Daar is nu geen sprake van. Er wordt onderzocht wat de oorzaak is van de schade en hoe het pand kan worden hersteld.

Hoe zit het met mijn trouwerij?
Op dit moment kunnen er geen huwelijken worden gesloten in het raadhuis in Halfweg, ook niet in het oude gedeelte dat niet lijkt te zijn beschadigd. Iedereen die tussen nu en eind oktober een huwelijk heeft gepland in het raadhuis in Halfweg wordt benaderd. Gezamenlijk wordt gezocht naar een andere locatie.

Ik heb een afspraak op het raadhuis in Halfweg. Wat nu?
Vanaf maandag 24 september en mogelijk eerder is in het raadhuis in Hoofddorp een balie ingericht voor inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Inwoners van het noorden van Haarlemmermeer die een afspraak hadden in het servicecentrum van Halfweg, kunnen natuurlijk altijd terecht in Hoofddorp. Iedereen met een afspraak voor de locatie Halfweg wordt door de gemeente benaderd en geïnformeerd over de nieuwe locatie. De tijdstippen van die afspraken veranderen niet.

Ik wil een afspraak maken, waar moet ik heen? 
U kunt terecht in het raadhuis in Hoofddorp. Een afspraak maken doet u via 020 407 9000.

Hoe kan ik het raadhuis in Hoofddorp vinden?
Het raadhuis vindt u op het Raadhuisplein 1, 2132 TZ in Hoofddorp.

Waar is op 25 september de raadsvergadering van Haarlemmerliede en Spaarnwoude?
De raadsvergaderingen van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen voorlopig niet in het raadhuis plaatvinden. De vergadering van dinsdag 25 september vindt plaats in De Zoete Inval in Haarlemmerliede vanaf 20.00 uur.

Ik heb een vergadering in het raadhuis in Halfweg. Wordt deze vergadering verplaatst?
Alle commissies en andere organisaties die een vergadering in het raadhuis in Halfweg hebben gepland, worden geïnformeerd over de tijdelijke sluiting van het raadhuis. Samen met hen wordt naar een oplossing gezocht.

Waar kan ik nadere informatie vinden? Hoe kan ik op de hoogte blijven?
Deze lijst met vragen en antwoorden op www.haarlemmerliede.nl wordt bijgewerkt als er meer informatie is. De belangrijkste zaken worden ook gemeld via het Twitter-account en het Facebook-account van Haarlemmerliede en Spaarnwoude.