Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

De VOORlaatste column

woensdag 10 oktober 2018
Burgemeester Pieter Heiliegers

Foto afscheid ds. Gert van de Meeberg

22 september werd ik -notabene tijdens onze 155e verjaardag- nog eens met de neus op de feiten gedrukt; “Over 100 dagen zijn Haarlemmermeer en Haarlemmerliede en Spaarnwoude één nieuwe gemeente”, zei collega Onno Hoes.

Nog 100 dagen
Vanaf dat moment sta ik vaker stil bij dit feit. Zowel om terug te kijken als vooruit. Er zijn nogal wat momenten die de laatste honderd dagen markeren. Zo zijn er nog drie Raadsvergaderingen -die hopelijk nog wel kunnen plaatsvinden op ons oude gemeentehuis- waarvan de laatste op 11 december is. Die laatste gaat vooral over bestuurlijk afscheid nemen van de huidige gemeenteraad, wethouders en mij als burgemeester. Het afscheid nemen van de mensen in het gemeentehuis en het bestuur gaat voor alle inwoners en ondernemers op 28 december plaatsvinden op het SugarCity terrein. Ik hoop u daar dan ook te zien en de hand te schudden.

De laatste dag voor mij zal 31 december zijn. Tot die tijd ben ik zogenaamd ‘Kroonbenoemd burgemeester’ en op mijn post. Per 1 januari 2019 is er een Koninklijk besluit van mijn ontslag als burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Vanaf dat moment zal ik alleen waarnemend burgemeester zijn van Uithoorn totdat daar weer een Kroonbenoemd burgemeester is. Kortom veel ‘laatste’ momenten staan voor de deur.

 

Afscheid
Afscheid nemen gaat sowieso ook elders in onze gemeente door. Zo was ik onlangs bij de afscheidsreceptie van ds. Gert van de Meeberg. We haalden nog even kort herinneringen op zoals de herdenkingsmomenten op 4 mei alsook onze gesprekken over de gemeenschap bij mij op het gemeentehuis in Halfweg. Zijn afscheidsreceptie was drukbezocht. Zie foto. Dat zegt iets over hoe geliefd hij was. Kortom… zomaar een voorbeeld van afscheid nemen in ons dagelijks leven.

 

Nog één column krijgt u van mij. De laatste! Die staat gepland voor de kerstperiode.

Ik wens u een goed najaar en hopelijk tot ziens op één van de afscheidsmomenten.


Hartelijke groet,

Pieter Heiliegers Burgemeester van de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude