Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Update schade raadhuis in Halfweg

donderdag 18 oktober 2018
Gemeentehuis Halfweg

Gemeentehuis Halfweg

De rechterkant (de westkant) van het kantoordeel van het raadhuis van Halfweg blijft gesloten. Het is vanwege schade aan het pand te gevaarlijk om dit deel van het gebouw te betreden. Dat blijkt uit het bouwtechnisch onderzoek waarvan het rapport vorige week is gepresenteerd.

De linkerkant (de oostkant) van het kantoor en het oude raadhuis kunnen weer in gebruik genomen worden. Wanneer precies, is op dit moment nog onduidelijk. Er is daar namelijk op dit moment geen gas, elektriciteit, water of internet. Al deze nutsvoorzieningen komen in het westelijke deel het pand binnen en daar zijn ook de serverruimte en de ketelruimte. De nutsvoorzieningen en de ICT-voorzieningen zijn daarom afgesloten. Dat betekent dat gas, elektriciteit, water en internet voor het oostelijk kantoordeel en het oude raadhuis aangelegd moet worden. 
 

Brugwachter, politie en balies

Het is de bedoeling dat de brugwachter en de politie weer terugkeren in het oostelijk kantoordeel. De beschadiging is hier beperkt. Daar komen ook de balies van burgerzaken die voorheen in het westelijk deel zaten. Om onder meer paspoorten en rijbewijzen uit te geven is een beveiligde glasvezelverbinding nodig. De aanleg daarvan duurt enkele maanden. Daarom zullen de balies van burgerzaken pas in de loop van 2019 weer operationeel zijn in Halfweg. De politie en de brugwachter kunnen daar naar verwachting eerder terecht. De brugwachter is overigens ook afhankelijk van de beveiligde glasvezelverbinding. Tot die is gerealiseerd, bedient hij de bruggen dus handmatig.   
 

Raadsvergaderingen, huwelijken en werkplekken

Het oude, monumentale deel van het raadhuis wordt voornamelijk gebruikt voor officiële gelegenheden en raadsvergaderingen. Ook dit deel is niet beschadigd en kan in gebruik genomen worden zodra er verwarming, elektriciteit en internet is. Er wordt alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de laatste reguliere raadsvergadering van Haarlemmerliede en Spaarnwoude daar op dinsdag 27 november kan plaatsvinden. Als verwarming, elektriciteit én toegang voor mindervaliden geregeld zijn, kan het monumentale raadhuis ook weer gebruikt worden als trouwlocatie. Daar komen dan ook werkplekken voor medewerkers van de gemeente.

Verkiezingen 21 november

De lijst met stembureaus moest een tijd geleden al worden vastgesteld. Omdat het niet zeker was of het raadhuis weer toegankelijk zou zijn, is er besloten om in het raadhuis van Halfweg geen stembureau te plaatsen voor de komende gemeenteraadsverkiezingen. 

De stemlokalen in Halfweg zijn:

Basisschool Jong Geleerd: Schoolstraat 5
Jeugdvereniging Don Bosco: Dr. Schaepmanstaart 5

Bekijk de meeste gestelde vragen.