Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Vrijdag 14 december laatste kans aanvraag paspoort HenS

dinsdag 16 oktober 2018
Balie van burgerzaken in het Raadhuis in Hoofddorp

Balie van burgerzaken in het Raadhuis in Hoofddorp

Wie in Haarlemmerliede en Spaarnwoude woont en graag nog een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs van deze gemeente wil aanvragen, heeft daarvoor op vrijdag 14 december de laatste mogelijkheid.

Haarlemmerliede en Spaarnwoude fuseert met Haarlemmermeer. Dat gebeurt per 1 januari 2019. De twee huidige gemeenten zijn dan samen de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Wie volgend jaar een reisdocument of rijbewijs aanvraagt, ontvangt er dus een die is afgegeven door de burgemeester van Haarlemmermeer. Wie uiterlijk 14 december 2018 een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvraagt in Haarlemmerliede en Spaarnwoude, ontvangt er een die is afgegeven door de burgemeester van die gemeente.

 

BRP’s samengevoegd

Aan het einde van dit jaar worden de basisregistratie personen (BRP) van de twee gemeenten samengevoegd. Dat heeft gevolgen voor de dienstverlening. Want de BRP’s van de gemeenten zijn vanaf zaterdag 22 december 2018 tot met woensdag 2 januari 2019 niet beschikbaar. Vrijdag 21 december kunnen de laatste paspoorten en identiteitskaarten van dit jaar worden uitgereikt. Die moeten minstens een week eerder zijn aangevraagd. Dat is dus op vrijdag 14 december.

Paspoort dit jaar aanvragen

Wie in de huidige gemeente Haarlemmermeer woont, kan dit jaar een paspoort aanvragen, maar volgend jaar ophalen. Voor inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude geldt dat niet. Als zij dit jaar een paspoort, identiteitskaart of rijbewijs aanvragen, moet zij die ook dit jaar nog ophalen.

Wél aangifte geboorte, overlijden en huwelijken

Aangifte doen van een geboorte of overlijden kan tijdens kantoortijden tussen 22 december 2018 tot met woensdag 2 januari wel. Geplande huwelijken kunnen gewoon plaatsvinden. En ook voor bijvoorbeeld legalisatie van een handtekening of het melden van een verhuizing, kunnen inwoners van beide gemeenten wél aan de balies van burgerzaken terecht.

Gemeentehuis Halfweg


Op dit moment is de balie van burgerzaken in het gemeentehuis in Halfweg tot nader order gesloten vanwege schade aan het pand. Zolang het gemeentehuis in Halfweg gesloten is, is voor inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude een balie ingericht in het raadhuis in Hoofddorp. Inwoners van het noorden van Haarlemmermeer kunnen vanzelfsprekend ook in Hoofddorp, Nieuw-Vennep of Schiphol terecht. Op de website van Haarlemmerliede en Spaarnwoude staat de meest actuele informatie over het gemeentehuis in Halfweg. Inwoners van Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen met vragen bellen naar 020 407 9000.

Vanaf 3 januari open

 
Op dinsdag 1 én woensdag 2 januari 2019 zijn de balies van burgerzaken gesloten. Vanaf donderdag 3 januari 2019 zijn de balies weer geopend (met uitzondering van Halfweg) volgens de normale openingstijden van de nieuwe gemeente Haarlemmermeer. Inwoners kunnen dan voor alle producten en diensten weer bij burgerzaken terecht, zowel aan de balie als digitaal.