Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Zelfcontrole brandveiligheid bedrijven

woensdag 07 juni 2017
brandveiligheid

Brandweer Kennemerland voert bij bedrijven regelmatig brandveiligheidscontroles uit. Dit jaar komt er een andere manier van controleren. Eigenaren of gebruikers van gebouwen kunnen controles zelf uitvoeren met een digitale checklist.

Het gaat onder andere over vluchtroutes en blusmiddelen in gebouwen met een gebruiksvergunning of gebruiksmelding. Deze zogenaamde zelfcontroles komen in de plaats voor de eenvoudige controles door de brandweer. De meer uitgebreide controles blijft de brandweer doen.
Met de checklist in de hand is snel duidelijk of er met de brandveiligheid van een gebouw iets mis is. Eigenaren of gebruikers kunnen zo tijdig eventuele gebreken signaleren of verhelpen. Zij dragen daarmee bij aan de brandveiligheid van hun gebouw én hun bezoekers.

Nadat ze een oproep hebben gehad van de brandweer Kennemerland, bepalen de eigenaren of gebruikers binnen veertien dagen zelf wanneer zij de controles uitvoeren. Daarna versturen zij het resultaat naar de brandweer. De brandweer blijft steekproefcontroles uitvoeren.

De gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude heeft besloten te starten met deze methode van controles. Deze manier van controleren wordt ook ingevoerd bij de overige gemeenten van de Veiligheidsregio Kennemerland.

Meer informatie vindt u op Kennemerland - Brandweer Nederland

Lees ook de folder:

https://www.haarlemmerliede.nl/fileadmin/2017/veilig/brandveilig.png (PDF, 211 kB)