Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Winkels ook op zondag open tot 22.00 uur

woensdag 30 mei 2018
Het terrein van Amsterdam the Style Outlet

Vanaf 1 juni 2018 kunnen winkels op zon- en feestdagen tot 22.00 uur open zijn in Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer. De gemeenteraden van deze gemeenten hebben dit recent besloten.

Winkelopeningstijden worden geregeld in de Verordeningen Winkeltijden van gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlemmermeer. Deze verordeningen treden op 1 juni 2018 in werking. Hierdoor kunnen alle winkels binnen de twee gemeenten ook op zon- en feestdagen open zijn van 06.00 tot 22.00 uur. Op andere dagen is het al mogelijk om tot 22.00 uur open te zijn.

De aanpassing is op verzoek van een aantal lokale supermarktondernemers en supermarktmanagers gemaakt. Zij hebben een gezamenlijk verzoek gedaan voor verlenging van de openstelling op zondagavond door de sluitingstijd te verlengen naar tot 22.00 uur. Overigens mag de bevoorrading van de winkels op zondag alleen tussen 12.00 en 18.00 uur. Dit om overlast voor de buurtbewoners te voorkomen. Het is aan de winkeliers zelf of zij vanaf 1 juni van de ruimere openingstijden gebruikmaken.