Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Omgevingsvergunning voor outletcenter verleend

vrijdag 22 mei 2015

Op 20 mei 2015 maakte het college van Haarlemmerliede en Spaarnwoude bekend dat de omgevingsvergunning voor de bouw van een Outletcenter op het terrein van Sugar City in Halfweg is verleend.

Projectontwikkelaar NEINVER realiseert het outletcentrum op het voormalige industrieterrein van Sugar City in Halfweg. Het winkelcentrum zal een oppervlakte hebben van 18.000 m2 en er zullen ongeveer 150 winkels in komen. Ook is er 1.000 m2 oppervlakte bestemd voor recreatiezones en restaurants met terrassen, passages, tuinen en een kindvriendelijke zone. Amsterdam The Style Outlets zal naar verwachting haar deuren openen in 2017.

Verkeer en parkeren

Het outletcentrum ligt tegenover het NS station Halfweg-Zwanenburg en is daarmee goed toegankelijk voor bezoekers. Daarnaast biedt het winkelcentrum voorzieningen voor 1.950 auto’s. De gemeente is in gesprek met betrokken partijen over mogelijkheden voor een goede aan- en afvoer van bezoekers met de auto. In een speciale werkgroep worden verschillende opties onderzocht en uitgewerkt om te komen tot een goede bereikbaarheid van het gebied voor toekomstige bezoekers en omwonenden.

Wethouder Van Haeften: “De ontwikkeling van een Outlet Center in Halfweg is een zeer belangrijke stimulans voor de lokale en regionale werkgelegenheid. De vraag over een goede verkeersafwikkeling heeft de gemeentelijke aandacht en we pakken dat op een professionele manier aan via een verkeerswerkgroep bestaande uit verkeersspecialisten van de betrokken partijen.”

Ontwerp

Het ontwerp van Amsterdam The Style Outlets is van Soeters Van Eldonk architecten uit Amsterdam. Het concept is gebaseerd op voorbeelden van architectuur van Nederlandse bodem en de industriële geschiedenis van de omgeving met de productie van suiker in de oude suikerfabrieken.