Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Haarlemmerliede, Penningsveer en Spaarnwoude

 

Haarlemmerliede, Penningsveer en Spaarnwoude

Stompetoren Spaarnwoude
Stompetoren Spaarnwoude
Recreatiegebieden Spaarnwoude en recreatiegebied Haarlemmermeer
Recreatiegebied Spaarnwoude

De drie kernen Haarlemmerliede, Penningsveer en Spaarnwoude zijn kleinschalig van opzet. Zij kenmerken zich door lintbebouwing langs de doorgaande wegen.
 
Haarlemmerliede is de grootste van deze drie kernen. De kwaliteiten van de kernen zijn de ruimte, rust en een goede gemeenschapszin.
De balans tussen bedrijvigheid, voorzieningen en woningen zorgt voor levendigheid, die door bewoners wordt gewaardeerd. Het doel is om deze kwaliteiten en de kleinschaligheid te behouden.
 
Spaarnwoude is een gehuchtje op een strandwal dat als een eiland van groen in de open ruimte ligt. In Spaarnwoude staat het mooie kerkje 'De Stompetoren', een geliefde trouwlocatie (zie www.stompe-toren.nl).
Spaarnwoude is ook de naam van een groot recreatiegebied dat zich uitstrekt over meerdere gemeentes (zie www.spaarnwoude.nl) > pagina 'kaart').
 
Vanuit Penningsveer loopt de Kerkweg, met daaraan wat erven omgeven door bomen en singels, naar de Spaarndammerdijk. Ook hier past dorpse landelijke beplanting, zoals benoemd in het groenstructuurplan.
 

Woningbouwplannen in Haarlemmerliede

  • Liedeweg 55: 7 woningen.
     

Nieuws

Vervolg fusiegesprekken met gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer en Velsen

vrijdag 11 maart 2016

Op donderdag 10 maart 2016 vond er een speciale commissievergadering plaats over de bestuurlijke toekomst van de gemeente. De commissieleden maakten in deze vergadering een afweging met welke potentiële fusiepartners verdere gesprekken worden gevoerd. Uiteindelijk gaven de commissieleden aan verdiepende gesprekken te gaan voeren met de gemeenten Amsterdam, Haarlemmermeer en Velsen. Circa 130 belangstellenden kwamen naar de Zoete Inval inLees verder

Mogelijke fusiepartners op bezoek bij de gemeente

maandag 18 januari 2016

Burgemeesters, wethouders en ambtenaren van onze buurgemeenten waren vrijdag 15 januari uitgenodigd voor een bustour door Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Doel hiervan was om onze toekomstige fusiepartner in contact te brengen met bewoners en ondernemers en om ze te informeren over het belang van het behoud van onze kernwaarden. Bestuurders van Haarlem, Velsen, Amsterdam, Bloemendaal, Heemstede en Haarlemmermeer waren voor de bustourLees verder

Toekomstproces: eerste gesprekken afgerond

woensdag 06 januari 2016

In december vonden de eerste formele gesprekken plaats met vertegenwoordigers van onze gemeente en de zes potentiële fusiepartners. Burgemeester Heiliegers voerde, samen met de gemeentesecretaris en een externe adviseur, gesprekken met vertegenwoordigers van de gemeenten Amsterdam, Bloemendaal, Haarlem, Haarlemmermeer, Heemstede en Velsen. De gesprekken waren zeer positief te noemen. Zo bleek dat de andere gemeenten zich goed op de hoogteLees verder

<< Eerste < Vorige 31-40 41-50 51-60 61-70 71-80 81-90 91-93 Volgende > Laatste >>