Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Expositie AlleHenS 2018

dinsdag 17 april 2018
Kunstwerk van Het Familie-atelier

Vanaf 24 april 2018 is er weer kunst te zien in het gemeentehuis in Halfweg. Op die datum open cultuurwethouder Raymond van Haeften om 19.30 uur de zesde AlleHenS tentoonstelling samen met kinderburgemeester Nikki Koot.

Deze editie zijn de gastcuratoren de kunstenaars van Het Familie-Atelier (André, Lida en Nick Meijer) en Peter Vreeswijk.

 

 

Het gemeentehuis biedt dit podium zowel aan kunstenaars die beroepshalve werkzaam zijn in de kunstensector als aan amateur kunstenaars. De getoonde werken zijn ook te koop. De tentoonstelling is te bezoeken tijdens kantooruren uitgezonderd de vrijdagmiddag, maar belangstellenden zijn ook van harte welkom bij de opening op dinsdagavond 24 april 2018, inloop vanaf 19.00 uur.

 

De ALLEHENS tentoonstellingen worden mogelijk gemaakt door het Van Hoogdalem Fonds. Dit fonds is bij het afscheid van burgemeester Ellen van Hoogdalem in 2006 door de gemeenteraad ingesteld als afscheidscadeau. Het fonds is opgericht met de bedoeling om tentoonstellingen in de hal van het gemeentehuis in te richten, in eerste instantie met werk van lokale kunstenaars. Daarnaast is het mogelijk om via dit fonds kunst- en cultuur-activiteiten te stimuleren voor de jeugd. De gedachte hierbij is dat cultuur(educatie) een belangrijke bijdrage kan leveren aan de ontwikkeling van leergebied overstijgende vaardigheden, zoals analyseren, evalueren en creëren. Goed cultuuronderwijs is dus van belang voor de persoonlijke ontwikkeling van en stimulering van innovatie door kinderen, en daarmee ook voor de samenleving.