Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Nieuwe wandel- en fietskaart door de polder

maandag 30 juli 2018
fietsers bij Stompetoren

Wandelen en fietsen door de kernen van Haarlemmermeer wordt nu nog veel leuker! De nieuwe kaart bestaat uit een aantal fiets- en wandelroutes langs de vele bezienswaardigheden in de polder zoals De Cruquius en de Ringvaart. Er is ook een route door Haarlemmerliede en Spaarnwoude

Er zijn in totaal acht routes opgenomen met afstanden wisselend van 7 tot 30 kilometer, dus voor elk wat wils. De kortste route van 7 kilometer leidt de wandelaars door het Haarlemmermeerse Bos. De 30 kilometer-route voert langs bloemen en fruit. Er is ook een 16 km-route waarbij historisch Haarlemmerliede wordt bezocht.

Ophaaladressen
De nieuwe fiets- en wandelroutekaart is gemaakt door Citymarketing Haarlemmermeer en is gratis verkrijgbaar bij het VVV-informatiepunt in boekhandel Stevens (Hoofddorp), bij  verschillende locaties langs de fiets- en wandelroutes en de hotels. Ook ligt de kaart bij de afzetpunten van Nieuwsblad Haarlemmermeer.

IZI Travelapp
Wandelaars en fietsers komen in de polder sowieso goed aan hun trekken, want naast de nieuwe papieren kaart is er ook de IZI Travelapp. Via deze app zijn onder meer een Verborgen Kunst en Cultuurroute en een Haarlemmermeer Van Toen tot Nu-route beschikbaar. Speciaal voor kinderen is er de Dik Trom-speurtocht. Deze app is te downloaden in de App-store of de Google Play-store.