Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Herdenkingsboek bestellen kan nu

donderdag 02 augustus 2018
Herdenkingsboek Haarlemmerliede en Spaarnwoude.

Historicus Frank van de Poll stelt een herdenkingsboek samen: Haarlemmerliede en Spaarnwoude - Van veenwildernis tot wonen in het groen.

Hij doet dat samen met Historisch Halfweg, de Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude en de Historische Werkgroep Spaarndam. Bij intekening vóór 1 oktober 2018 kost het boek 19,95 euro. Daarna kost het 25 euro.

Het boek belicht onder meer hoe het gebied in de middeleeuwen in cultuur is gebracht, hoe het water beheerd werd en de dijken werden aangelegd, wat de aanleg van de trekvaart betekend heeft, hoe het gebied bestuurlijk in elkaar zat, wat voor mensen er gewoond hebben en wonen, en vooral: hoe mooi het gebied is. "Ook onze voorvaderen hebben diverse samenvoegingen meegemaakt en vrijwel even zoveel splitsingen. Dit, maar ook de rest van het verhaal over de rijke geschiedenis van Haarlemmerliede en Spaarnwoude mag niet verloren gaan", vertellen de samenstellers van het herdenkingsboek. Het boek van ongeveer 200 pagina's is rijk geïllustreerd en verschijnt in de tweede helft van december 2018.

Bij intekening vóór 1 oktober 2018 kost het herdenkingsboek 19,95 (mits afgehaald) en kunnen intekenaars hun naam in het boek laten zetten. Daarna kan dat niet meer. De losse verkoopprijs is 25,00 euro plus eventuele verzendkosten.

Het boek bestellen kan nu via het online formulier of via een flyer die te verkrijgen is op het gemeentehuis in Halfweg, De Stoep in Haarlemmerliede en in het dorpshuis in Spaarndam en meegestuurd wordt met de dorpskrant van Haarlemmerliede en het dorpsorgaan van Spaarndam.

Wie het boek bestelt, ontvangt begin december meer informatie over het afhalen van het boek. Daarna is het boek op te halen bij:

  • Historisch Halfweg in het gemeentehuis in Halfweg
  • Historische Werkgroep Spaarndam
  • Dorpsvereniging Haarlemmerliede en Spaarnwoude
  • Noord-Hollands Archief, Jansstraat 40 te Haarlem

 

Het boek is een project in samenwerking met de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude en het Noord-Hollands Archief. De productie is in handen van kantoor Verschoor Boekmakers.