Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Extra aandacht voor hondenpoep in HenS

woensdag 12 september 2018
Kinderburgemeester Nikki Koot met hondje Toby

Kinderburgemeester Nikki Koot zei het al bij haar benoeming: zij wil af van vuil en viezigheid in de straten en plantsoenen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Kinderen moeten schoon en veilig kunnen spelen. Zij is hier samen met wethouder Bob Graal enthousiast mee aan de slag gegaan. En met resultaat. (foto: Jur Engelchor)

Uitbreiding
In Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen hondenbezitters al gratis poepzakjes afhalen op verschillende punten. Nu komen er in de wijken speciale hondenpoepbakken zodat het makkelijker wordt voor hondenbezitters om deze poepzakjes weg te gooien. Speelplekken blijven verboden voor honden. Hier worden borden geplaatst die aangeven dat het verboden is om hier met honden te komen. Nog een belangrijk punt: de handhavers gaan hierop ook echt handhaven. Dat betekent dat na een voorlichtingsperiode overtreders eerst een waarschuwing krijgen. Bij nog een overtreding volgt een boete.

Losloopgebieden voor honden
De losloopgebieden liggen voornamelijk buiten de bebouwde kom. Een plek waar veel honden worden uitgelaten is het recreatiegebied Spaarnwoude. Kijk voor regels in dat gebied op www.spaarnwoude.nl. Binnen de bebouwde kom moeten honden aan de lijn lopen. Op dit moment zijn er nog geen geschikte losloopgebieden binnen de bebouwde kom gevonden. Als inwoners hier een suggestie voor hebben, zal de gemeente kijken of dit haalbaar is.

Hondenkaart
Alle informatie over losloopgebieden, speelplekken voor kinderen waar de hond niet uitgelaten mag worden en de regels van het hondenbeleid zijn te vinden op de hondenkaart. Deze is af te halen bij het servicecentrum in Halfweg, Ontmoetingscentrum De Stoep in Haarlemmerliede en het Dorpscentrum Spaarndam. Ook zijn de hondenkaarten van Halfweg, Haarlemmerliede en Spaarndam straks te vinden op de website, www.haarlemmerliede.nl.

Begin oktober volgt de aftrap van het nieuwe hondenbeleid door wethouder Bob Graal en kinderburgemeester Nikki Koot.