Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Nieuwsbericht

Nu ook afvalbak voor hondenpoep

donderdag 04 oktober 2018
Kinderburgemeester Nikki Koot en wethouder Bob Graal onthullen de eerste afvalbak voor hondenpoepzakjes in Halfweg

Niets is zo vies als in de hondenpoep stappen. Kinderburgemeester Nikki Koot van Haarlemmerliede en Spaarnwoude zei bij haar benoeming op 22 september 2017 dat zij af wil van vuil en viezigheid in de straten en plantsoenen van Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Kinderen moeten schoon en veilig kunnen spelen. Samen met wethouder Bob Graal heeft zij dit probleem aangepakt, mét resultaat.

Op woensdag 3 oktober onthulden zij samen in het kader van het nieuwe hondenbeleid een afvalbak voor hondenpoepzakjes en een verboden voor honden-bordje in een speelparkje.

 

Hondenbeleid

In Haarlemmerliede en Spaarnwoude kunnen hondenbezitters al gratis poepzakjes afhalen op verschillende punten. Nu komen er op verschillende punten speciale hondenpoepbakken zodat het makkelijker wordt voor hondenbezitters om deze poepzakjes weg te gooien.

Speelplekken blijven verboden voor honden. Hier zijn borden geplaatst die aangeven dat het verboden is om hier met honden te komen. Nog een belangrijk punt: de handhavers gaan hierop ook echt handhaven. Dat betekent dat na een voorlichtingsperiode overtreders eerst een waarschuwing krijgen. Bij nog een overtreding volgt een boete.

 

Losloopgebieden voor honden

De losloopgebieden liggen voornamelijk buiten de bebouwde kom. Een plek waar veel honden worden uitgelaten is het recreatiegebied Spaarnwoude. Kijk voor regels in dat gebied op www.spaarnwoude.nl. Binnen de bebouwde kom moeten honden aan de lijn lopen. Op dit moment zijn er nog geen geschikte losloopgebieden binnen de bebouwde kom gevonden. Als inwoners hier een suggestie voor hebben, zal de gemeente kijken of dit haalbaar is.

 

Hondenkaart

Alle informatie over losloopgebieden, speelplekken voor kinderen waar de hond niet uitgelaten mag worden en de regels van het hondenbeleid zijn te vinden op de hondenkaart. Deze is te raadplegen op www.haarlemmerliede.nl/honden en binnenkort af te halen bij Ontmoetingscentrum De Stoep in Haarlemmerliede en het Dorpscentrum Spaarndam.