Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Spaarndam

 

Spaarndam

visie Hartje Spaarndam (2016), gezamenlijk project met Haarlem
HartjeSpaarndam.nl

Het dorp Spaarndam ligt sinds 1927 in twee gemeenten: Haarlemmerliede en Spaarnwoude en Haarlem.
 

Het grootste deel van Spaarndam (2550 inwoners), ligt in de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude. Spaarndam is de hiermee grootste woonkern binnen de gemeente.
Er zijn voorzieningen aanwezig zoals een dorpshuis, detailhandel en sportvoorzieningen aan de rand van het dorp. De kwaliteiten van het dorp zijn de aanwezigheid van ruimte, groen en water, de bereikbaarheid ten opzichte van de Randstad en een bloeiend verenigingsleven. Belangrijk is dat er ruimte wordt geboden aan (sociale) voorzieningen en gedifferentieerde woningbouw en dat aandacht wordt besteed aan een goede verkeersregulering.
 

De oude kern Spaarndam-West (590 inwoners) valt al sinds 1927 onder de gemeente Haarlem. Het is een van de eerste beschermde dorpsgezichten in Nederland. De gemeentegrens ligt bij de Grote Sluis, tussen Zijkanaal C en het Spaarne. 

Voor meer info over de visie op Spaarndam: zie HartjeSpaarndam.nl
 

Woningbouwplannen in Spaarndam

  • SpaarneBuiten. 77 woningen gerealiseerd. Totaal 314 woningen. Lees meer...
  • Dokter W. Nijestraat/Ringweg, 16 appartementen en 4 grondgebonden woningen. 
  • Spaarndam AH supermarkt met enkele winkels en een beperkte aantal (zorg)woningen op het Poldermanterrein.
     

Woningbouw in Spaarndam: SpaarneBuiten

Op maandag 16 januari 2017 gaf wethouder Raymond van Haeften het startsein voor de volgende bouwfase van SpaarneBuiten: het Havengebouw.

Het Havengebouw bestaat uit 46 appartementen. Het gaat om 7 appartementen op de begane grond met een eigen ligplaats in de haven, 15 koopappartementen met een gemaximaliseerde VON-prijs, 18 vrije sector koopappartementen, 6 penthouses en een commerciële ruimte. Het Havengebouw heeft een robuuste en een historische uitstraling.

Tegelijkertijd is gestart met de bouw van zes zeer luxe appartementen in de Dijkgraaf en de bouw van vier vrijstaande kadewoningen. Daarnaast worden er 23 nul op de meter-woningen gebouwd. Deze zijn zeer duurzaam en energiezuinig. 

www.spaarnebuiten.nl

Nieuws over Spaarndam

In 2018 renovatie riool Spaarndam

vrijdag 17 februari 2017

De gemeente Haarlemmerliede heeft met het Hoogheemraadschap Rijnland afspraken gemaakt om de afvoer van hemelwater te gaan scheiden van het gemengde rioolsysteem. Lees verder

Haarlemmerliede en Spaarnwoude beste gemeente koopwoningmarkt

vrijdag 17 februari 2017

Onze gemeente is voor 2016 op de eerste plaats geëindigd in de ranking van best presterende gemeenten op het gebied van de koopwoningmarkt, opgesteld door Woningmarktcijfers.nl

15 februari: reactie RIVM op onderzoek VU

woensdag 15 februari 2017

Het VU heeft onderzoek gedaan naar de effecten van stoffen uit rubbergranulaat bij zebravis-embryo’s. Het resultaat geeft nieuwe inzichten maar het geeft geen aanvullende inzichten ten opzichte van het onderzoek van het RIVM voor de risicoschatting voor de mens.

Warme Truiendag op vrijdag 10 februari

maandag 06 februari 2017

Op vrijdag 10 februari 2017 is het weer Nationale Warme Truiendag. Deze wordt jaarlijks georganiseerd door Vereniging Klimaatverbond Nederland om mensen te stimuleren om bij te dragen aan het terugdringen van de CO2-uitstoot. Bijvoorbeeld door je binnenshuis warmer te kleden en de verwarming lager te zetten. Elk graad minder warm bespaart ongeveer 6% op stookkosten en CO2-uitstoot.

Wo. 8 feb., 17 uur: inloopavond Poldermanterrein

woensdag 01 februari 2017

Op woensdag 8 februari 2017 organiseert de gemeente een inloopavond over het ontwerpbestemmingsplan “Poldermanterrein” dat tot 9 maart 2017 ter inzage ligt.

Koolmonoxide, een echte sluipmoordenaar

woensdag 01 februari 2017

Koolmonoxide is gevaarlijk: je ruikt het niet maar bij inademing raak je snel bewusteloos. Hoe is uw situatie? Niet alleen bij een slecht onderhouden kachel of geiser maar ook bij een moderne CV-ketel kan er koolmonoxide vrijkomen.

Informatiebijeenkomst in Spaarndam trekt zo'n 40 bewoners

woensdag 25 januari 2017

De gemeenteraden hebben op 13 december 2016 ingestemd, de keuze is gemaakt: op 1 januari 2019 gaat de gemeente Haarlemmerliede en Spaarnwoude samen met de gemeente Haarlemmermeer. Lees verder

Storing openbare verlichting Lagedijk

maandag 23 januari 2017

Door een kabelbreuk is er geen openbare verlichting langs de Lagedijk tussen Penningsveer en SpaarneBuiten (Spaarndam).Lees verder

Bouw volgende fase SpaarneBuiten van start

woensdag 18 januari 2017

Onder grote belangstelling van kopers en overige betrokkenen is begonnen met de volgende bouwfase van SpaarneBuiten. Op maandag 16 januari werd het startsein gegeven in het Havengebouw, met het onthullen van een eerste steen door wethouder Raymond van Haeften. Lees verder

Zwaveltrioxide ontsnapt uit tankwagen havengebied Amsterdam

donderdag 05 januari 2017

Bij chemisch bedrijf Sonneborn in het Westelijk Havengebied in Amsterdam is donderdagmiddag een geringe hoeveelheid zwaveltrioxide vrijgekomen bij het lossen van een tankwagen. Lees verder

<< Eerste < Vorige 1-10 11-20 21-30 31-40 41-50 51-53 Volgende > Laatste >>