Ga naar de inhoud
Ga naar het zoeken
Ga naar het menu

Spaarndam

 

Archief SpaarneBuiten 2012-2015

In 2014 heeft de Raad van State een uitspraak gedaan over het bestemmingsplan Woongebied SpaarneBuiten 2012. Met de uitspraak is het bestemmingsplan is in stand gelaten, met uitzondering van de acht waterwoningen en de mogelijkheid om een openbare steiger te bouwen voor het aanleggen van bootjes. De gemeente gaat verder de woonwijk verder in aanbouw nemen, zoals oorspronkelijk de bedoeling was. Dit betekent dat SpaarneBuiten fasegewijs wordt gerealiseerd.

Van de aangevoerde bezwaren was de verkeersafwikkeling altijd de meest prangende kwestie. De Afdeling Bestuursrechtspraak constateerde dat er een uitgebreid nieuw verkeersonderzoek is gedaan. De daarin opgenomen gegevens zijn voldoende om het bestemmingsplan te dragen.

Het plan SpaarneBuiten is een nieuwbouwproject welke op het terrein van de voormalige scheepswerf van Spaarndam wordt ontwikkeld. Een project bestaande uit circa 315 woningen.
 

Vervolgfase gestart

Op 24 september 2015 gaf loco-burgemeester Raymond van Haeften het startsein voor de volgende fase van SpaarneBuiten. In deze fase worden 36 woningen gerealiseerd.

De woningen bestaan uit 31 eengezinswoningen en 5 passiefwoningen. Een passiefwoning is een zeer energiezuinig huis gericht op een goed winter- en zomercomfort. Alle woningen hebben een historische uitstraling maar een geheel eigen sfeer. De woningen zijn gesitueerd rondom een groen hofje met diverse parkeer- en speelplekken. De woningen zijn allemaal al verkocht.

Meer weten? Kijk op de website www.spaarnebuiten.nl.